#jojosamyang Instagram Photos & Videos

jojosamyang - 124 posts

Top Posts

  • APO NI SIS SAMYANG? LAGI KONFIUS ADA LA~ 😕😕😕
Sebelum korang tidur dengan kekeliruan, meh I nak bagi bedtime story. 💤💤💤 By the way, untuk yang baru nak berjinak2, topokki tu rice cake yang femes kat Korea. Street food yang wajib dicoba kalo ke sana loh. Hahaha. K.. Ni buat I rindu Topokki dan oden ahjumma kat belakang CBNU. 😅😅
.
.
Tuan, puan. Perkara di atas dirujuk....... 1. SAMYANG tu jenama syarikat yang keluarkan ramen / ramyeon ni. So, semua product dia kita panggil dengan kepala nama as 'samyang' BUKAN SAYANG k. Ok.. Tu korang dah tahukan? Saje je. 😗
.
.
2. SAMYANG TOPOKKI RAMEN (gambar atas sebelah kiri) salah satu dari kabilah 'family pack' atau 'ramen 4 beradik'. Memandangkan diorang ni dah 4 beradik, maka diorang ni berbeza dengan sepupu2 yang pedas. Topokki ramen ni TAK PEDAS dan BERKUAH. Portion dia pun sikit dengan jumlah kalori yang rendah. 😊 Agak aa.. ~
.
.
3. SAMYANG BULDAK BOKEUMMYEON TOPOKKI (gambar atas sebelah kanan) pulak daripada keturunan Buldak Bokeummyeon (Hot Chicken Flavor Ramen). Keturunan ni memang pedas2 (tapi mulut puaka makcik bawang lagi pedas) dan kalau cakap tak pedas atau pedas sikit je pun, pokok pangkalnya memang ada rasa pedas. Level SHU dia dalam 2,500 dan pedas dia geng2 Jjajang, Cheese dan seangkatan dengannya 🔥🔥Noo.. Actually lagi tak pedas dari jjajang but sedap. .
.
4. SAMYANG BULDAK TOPOKKI (gambar bawah) adalah pecahan daripada keluarga Buldak Bokeummyeon tapi dah hybrid daripada mee dia jadi dalam bentuk topokki. Jadilah dia Buldak Topokki (Hot Chicken Flavor Topokki). Setakat ni dia ada 2 perisa, Hot Chicken dengan Carbo. Pastinya paling ditunggu2 rakyat jelata! 😋😋
.
.
Rasanya dah cerah dan jelas setelah diberi pencerahankan? Harapnya begitu. Ada member yang masih keliru? Tag dia bagi tak konfius. Hahahha. Ayuh bersama kita rungkai misteri Samyang Toppoki ni. 😌😌
.
.
Credit gambar kat post tu : Owner (entah la sape. Lupa dah. 😅 )
  • APO NI SIS SAMYANG? LAGI KONFIUS ADA LA~ 😕😕😕
    Sebelum korang tidur dengan kekeliruan, meh I nak bagi bedtime story. 💤💤💤 By the way, untuk yang baru nak berjinak2, topokki tu rice cake yang femes kat Korea. Street food yang wajib dicoba kalo ke sana loh. Hahaha. K.. Ni buat I rindu Topokki dan oden ahjumma kat belakang CBNU. 😅😅
    .
    .
    Tuan, puan. Perkara di atas dirujuk....... 1. SAMYANG tu jenama syarikat yang keluarkan ramen / ramyeon ni. So, semua product dia kita panggil dengan kepala nama as 'samyang' BUKAN SAYANG k. Ok.. Tu korang dah tahukan? Saje je. 😗
    .
    .
    2. SAMYANG TOPOKKI RAMEN (gambar atas sebelah kiri) salah satu dari kabilah 'family pack' atau 'ramen 4 beradik'. Memandangkan diorang ni dah 4 beradik, maka diorang ni berbeza dengan sepupu2 yang pedas. Topokki ramen ni TAK PEDAS dan BERKUAH. Portion dia pun sikit dengan jumlah kalori yang rendah. 😊 Agak aa.. ~
    .
    .
    3. SAMYANG BULDAK BOKEUMMYEON TOPOKKI (gambar atas sebelah kanan) pulak daripada keturunan Buldak Bokeummyeon (Hot Chicken Flavor Ramen). Keturunan ni memang pedas2 (tapi mulut puaka makcik bawang lagi pedas) dan kalau cakap tak pedas atau pedas sikit je pun, pokok pangkalnya memang ada rasa pedas. Level SHU dia dalam 2,500 dan pedas dia geng2 Jjajang, Cheese dan seangkatan dengannya 🔥🔥Noo.. Actually lagi tak pedas dari jjajang but sedap. .
    .
    4. SAMYANG BULDAK TOPOKKI (gambar bawah) adalah pecahan daripada keluarga Buldak Bokeummyeon tapi dah hybrid daripada mee dia jadi dalam bentuk topokki. Jadilah dia Buldak Topokki (Hot Chicken Flavor Topokki). Setakat ni dia ada 2 perisa, Hot Chicken dengan Carbo. Pastinya paling ditunggu2 rakyat jelata! 😋😋
    .
    .
    Rasanya dah cerah dan jelas setelah diberi pencerahankan? Harapnya begitu. Ada member yang masih keliru? Tag dia bagi tak konfius. Hahahha. Ayuh bersama kita rungkai misteri Samyang Toppoki ni. 😌😌
    .
    .
    Credit gambar kat post tu : Owner (entah la sape. Lupa dah. 😅 )
  • 58 41 27 February, 2019

Latest Instagram Posts

  • APO NI SIS SAMYANG? LAGI KONFIUS ADA LA~ 😕😕😕
Sebelum korang tidur dengan kekeliruan, meh I nak bagi bedtime story. 💤💤💤 By the way, untuk yang baru nak berjinak2, topokki tu rice cake yang femes kat Korea. Street food yang wajib dicoba kalo ke sana loh. Hahaha. K.. Ni buat I rindu Topokki dan oden ahjumma kat belakang CBNU. 😅😅
.
.
Tuan, puan. Perkara di atas dirujuk....... 1. SAMYANG tu jenama syarikat yang keluarkan ramen / ramyeon ni. So, semua product dia kita panggil dengan kepala nama as 'samyang' BUKAN SAYANG k. Ok.. Tu korang dah tahukan? Saje je. 😗
.
.
2. SAMYANG TOPOKKI RAMEN (gambar atas sebelah kiri) salah satu dari kabilah 'family pack' atau 'ramen 4 beradik'. Memandangkan diorang ni dah 4 beradik, maka diorang ni berbeza dengan sepupu2 yang pedas. Topokki ramen ni TAK PEDAS dan BERKUAH. Portion dia pun sikit dengan jumlah kalori yang rendah. 😊 Agak aa.. ~
.
.
3. SAMYANG BULDAK BOKEUMMYEON TOPOKKI (gambar atas sebelah kanan) pulak daripada keturunan Buldak Bokeummyeon (Hot Chicken Flavor Ramen). Keturunan ni memang pedas2 (tapi mulut puaka makcik bawang lagi pedas) dan kalau cakap tak pedas atau pedas sikit je pun, pokok pangkalnya memang ada rasa pedas. Level SHU dia dalam 2,500 dan pedas dia geng2 Jjajang, Cheese dan seangkatan dengannya 🔥🔥Noo.. Actually lagi tak pedas dari jjajang but sedap. .
.
4. SAMYANG BULDAK TOPOKKI (gambar bawah) adalah pecahan daripada keluarga Buldak Bokeummyeon tapi dah hybrid daripada mee dia jadi dalam bentuk topokki. Jadilah dia Buldak Topokki (Hot Chicken Flavor Topokki). Setakat ni dia ada 2 perisa, Hot Chicken dengan Carbo. Pastinya paling ditunggu2 rakyat jelata! 😋😋
.
.
Rasanya dah cerah dan jelas setelah diberi pencerahankan? Harapnya begitu. Ada member yang masih keliru? Tag dia bagi tak konfius. Hahahha. Ayuh bersama kita rungkai misteri Samyang Toppoki ni. 😌😌
.
.
Credit gambar kat post tu : Owner (entah la sape. Lupa dah. 😅 )
  • APO NI SIS SAMYANG? LAGI KONFIUS ADA LA~ 😕😕😕
    Sebelum korang tidur dengan kekeliruan, meh I nak bagi bedtime story. 💤💤💤 By the way, untuk yang baru nak berjinak2, topokki tu rice cake yang femes kat Korea. Street food yang wajib dicoba kalo ke sana loh. Hahaha. K.. Ni buat I rindu Topokki dan oden ahjumma kat belakang CBNU. 😅😅
    .
    .
    Tuan, puan. Perkara di atas dirujuk....... 1. SAMYANG tu jenama syarikat yang keluarkan ramen / ramyeon ni. So, semua product dia kita panggil dengan kepala nama as 'samyang' BUKAN SAYANG k. Ok.. Tu korang dah tahukan? Saje je. 😗
    .
    .
    2. SAMYANG TOPOKKI RAMEN (gambar atas sebelah kiri) salah satu dari kabilah 'family pack' atau 'ramen 4 beradik'. Memandangkan diorang ni dah 4 beradik, maka diorang ni berbeza dengan sepupu2 yang pedas. Topokki ramen ni TAK PEDAS dan BERKUAH. Portion dia pun sikit dengan jumlah kalori yang rendah. 😊 Agak aa.. ~
    .
    .
    3. SAMYANG BULDAK BOKEUMMYEON TOPOKKI (gambar atas sebelah kanan) pulak daripada keturunan Buldak Bokeummyeon (Hot Chicken Flavor Ramen). Keturunan ni memang pedas2 (tapi mulut puaka makcik bawang lagi pedas) dan kalau cakap tak pedas atau pedas sikit je pun, pokok pangkalnya memang ada rasa pedas. Level SHU dia dalam 2,500 dan pedas dia geng2 Jjajang, Cheese dan seangkatan dengannya 🔥🔥Noo.. Actually lagi tak pedas dari jjajang but sedap. .
    .
    4. SAMYANG BULDAK TOPOKKI (gambar bawah) adalah pecahan daripada keluarga Buldak Bokeummyeon tapi dah hybrid daripada mee dia jadi dalam bentuk topokki. Jadilah dia Buldak Topokki (Hot Chicken Flavor Topokki). Setakat ni dia ada 2 perisa, Hot Chicken dengan Carbo. Pastinya paling ditunggu2 rakyat jelata! 😋😋
    .
    .
    Rasanya dah cerah dan jelas setelah diberi pencerahankan? Harapnya begitu. Ada member yang masih keliru? Tag dia bagi tak konfius. Hahahha. Ayuh bersama kita rungkai misteri Samyang Toppoki ni. 😌😌
    .
    .
    Credit gambar kat post tu : Owner (entah la sape. Lupa dah. 😅 )
  • 58 41 27 February, 2019
  • REVIEW SAMYANG SRIRACHA
........
Sorry la sistur tak bagi review yang instafemes buat. 😂 Tapi dengan ilmu main rebana anak masa join dikir barat kat UM dulu, boleh la bercakap depan kamera sikit. Heh! Bukan kah lebih ukhwah gitu bila owner igshop sendiri buat review? 😇✨✨ So, kalau korang bukak pek Samyang Sriracha tu, itu la yang ada. Takde mainan percuma pun. Sedehhhh 😔 Tapi sepertinya, samyang ini kurang mendapat sambutan gitu ya? 😨 Yang bener? Takpe.. Yang tu kita sembang episod lain. Kalau nak tahu cepat, boleh tengok full video kat Youtube. Kehkehkeh. 😆

Korang pernah try samyang ni? 😁 ✨
  • REVIEW SAMYANG SRIRACHA
    ........
    Sorry la sistur tak bagi review yang instafemes buat. 😂 Tapi dengan ilmu main rebana anak masa join dikir barat kat UM dulu, boleh la bercakap depan kamera sikit. Heh! Bukan kah lebih ukhwah gitu bila owner igshop sendiri buat review? 😇✨✨ So, kalau korang bukak pek Samyang Sriracha tu, itu la yang ada. Takde mainan percuma pun. Sedehhhh 😔 Tapi sepertinya, samyang ini kurang mendapat sambutan gitu ya? 😨 Yang bener? Takpe.. Yang tu kita sembang episod lain. Kalau nak tahu cepat, boleh tengok full video kat Youtube. Kehkehkeh. 😆

    Korang pernah try samyang ni? 😁 ✨
  • 56 9 23 hours ago
  • Ni dah kali kedua rasanya @niksyakirin jadi model samyang dalam ig ni. 😂😂
Thank you Sya! 💕💕💕
  • Ni dah kali kedua rasanya @niksyakirin jadi model samyang dalam ig ni. 😂😂
    Thank you Sya! 💕💕💕
  • 88 16 19 January, 2019
  • SUNYI BILA SINGLE. AYUH TAMBAH MADU BIAR LEBIH MANIS! 🍯

Aip! Madu2 ni sensitip! 😡
Tapi tidak kalau untuk beli samyang. Lol. Beli satu loose pack mcm krik krik je. Tak puas makan satu flavor je, nak rasa yang lain jugak. Tapi nanti over bajet. 🤔

Jangan takut, jangan khawatir, 
Itu tutt, bukan petir, 🌩️ Beli je lagi empat, kasi yang single tu peneman, kasi yang lain tu madu. The more the merrier, keluarga bahagia aaa aaa~~ 👪👪👪👪 Mix mana2 perisa pun boleh. Tak ada 'rasis' flavor samyang berlaku di sini kecuali yang Family Pack. Eh? Kata takde 'rasis'? Hahaha. Ni kena explain dalam episod lain. 😜

Apa2 hal just click link kat bio atas tu. 👆👆👆 Kalau keluar dp selfie ngan kucing tu, haa.. Betul la tu. Tak salah nombor dah 😝

P/s : Bagi madu kat samyang takpa. Hang nak bagi madu kat bini hang, sistur tak bertanggungjawab nohhh. 😅 Pandai2 la hmpa setel. 😜
  • SUNYI BILA SINGLE. AYUH TAMBAH MADU BIAR LEBIH MANIS! 🍯

    Aip! Madu2 ni sensitip! 😡
    Tapi tidak kalau untuk beli samyang. Lol. Beli satu loose pack mcm krik krik je. Tak puas makan satu flavor je, nak rasa yang lain jugak. Tapi nanti over bajet. 🤔

    Jangan takut, jangan khawatir,
    Itu tutt, bukan petir, 🌩️ Beli je lagi empat, kasi yang single tu peneman, kasi yang lain tu madu. The more the merrier, keluarga bahagia aaa aaa~~ 👪👪👪👪 Mix mana2 perisa pun boleh. Tak ada 'rasis' flavor samyang berlaku di sini kecuali yang Family Pack. Eh? Kata takde 'rasis'? Hahaha. Ni kena explain dalam episod lain. 😜

    Apa2 hal just click link kat bio atas tu. 👆👆👆 Kalau keluar dp selfie ngan kucing tu, haa.. Betul la tu. Tak salah nombor dah 😝

    P/s : Bagi madu kat samyang takpa. Hang nak bagi madu kat bini hang, sistur tak bertanggungjawab nohhh. 😅 Pandai2 la hmpa setel. 😜
  • 53 10 15 January, 2019
  • Ada peminat tangan ayam ke kat sini? Ehh.. Time masak ni,  korang yang muslim jangan letak soju pulak. 😅
.
.
Cr : @cookat__
  • Ada peminat tangan ayam ke kat sini? Ehh.. Time masak ni, korang yang muslim jangan letak soju pulak. 😅
    .
    .
    Cr : @cookat__
  • 65 6 10 November, 2018
  • SPECIAL BAGI KORANG YANG KONFIUS,  APA TU SAMYANG MALA DAN BERAPA SHU DIA? (panjang sikit noh. Hehe) 😁
.
.
.
Mala Buldak Bokkeummyeon (Hot Chicken Flavor Ramen Mala). Dia ada rasa spicy numbing dengan sos 'Mala' China. Rasa dia yang 'spicy numbing' tu datang dari lada Sichuan yang dia guna.
.
.
.
So, abenda pulak Mala tu? Macam nama kucing je. 😑 Mala sauce mengandungi lada Sichuan,  serbuk cili, dan pelbagai rempah ratus yang direbus dengan minyak. Ia merupakan sos yang paling popular kerana banyak digunakan dalam Chongqing Cuisine dan Sichuan Cuisine.
.
.
.
Terma 'Mala' merupakan 2 kombinasi daripada karekter huruf Cina iaitu “numbing” (麻) dan “spicy (pedas)” (辣), yang merujuk kepada rasa dalam mulut korang lepas makan sos tu. .
Sembang2, berapa SHU Samyang Mala ni? Kata 4x spicy. Ye ke idok? .
.
.
.
Actually tak jugak. Kalau Samyang Hot Chicken biasa, nilai SHU dia 4404 SHU, Samyang 2X Spicy @ Nuklear pulak, 8706 SHU. Tau tak Samyang Mala berapa? 2700 SHU je weh u ols~~ Tinggi sikit dari Samyang Carbo (2600 SHU) dan Samyang Cheese (2323 SHU). So celah mana 4X spicynya? Mungkin kat rasa 'numbing' and heat dia tu kot yang kasi pedas tu lain machiam. Entah,  I pun belum try lagi. 😅
.
.
.
Sekian fakta hari ni,  moga menjawab pertanyaan sistur @ayuni.intifite semalam. Anyone ada persoalan pasal Samyang Ramen? Kemon... I am an expert okay dengan bantuan Google. 😂
.
Anda tanya,  saya Google,  saya translate. .
Credit for facts: https://www.theramenrater.com/2017/07/26/2508-samyang-foods-mala-buldak-bokkeummyun/ @theramenrater .
.
.
.
#samyangramen #ramenmurah #samyangmurah #samyanghotchicken #samyangcheese #samyangstew #samyangice #samyangnuklear #hargastudent #studentprice #loosepack #samyangmala #samyangfacts #samyangcarbonara #jojosamyang #samyangunimalaya #jojoonlinebiz #samyang #samyangchallenge #samyangnoodles #yangtahujetahu #instagood #instago #instagram #ontheroad #photooftheday #ramen #noodles #terapiinstagram
  • SPECIAL BAGI KORANG YANG KONFIUS, APA TU SAMYANG MALA DAN BERAPA SHU DIA? (panjang sikit noh. Hehe) 😁
    .
    .
    .
    Mala Buldak Bokkeummyeon (Hot Chicken Flavor Ramen Mala). Dia ada rasa spicy numbing dengan sos 'Mala' China. Rasa dia yang 'spicy numbing' tu datang dari lada Sichuan yang dia guna.
    .
    .
    .
    So, abenda pulak Mala tu? Macam nama kucing je. 😑 Mala sauce mengandungi lada Sichuan, serbuk cili, dan pelbagai rempah ratus yang direbus dengan minyak. Ia merupakan sos yang paling popular kerana banyak digunakan dalam Chongqing Cuisine dan Sichuan Cuisine.
    .
    .
    .
    Terma 'Mala' merupakan 2 kombinasi daripada karekter huruf Cina iaitu “numbing” (麻) dan “spicy (pedas)” (辣), yang merujuk kepada rasa dalam mulut korang lepas makan sos tu. .
    Sembang2, berapa SHU Samyang Mala ni? Kata 4x spicy. Ye ke idok? .
    .
    .
    .
    Actually tak jugak. Kalau Samyang Hot Chicken biasa, nilai SHU dia 4404 SHU, Samyang 2X Spicy @ Nuklear pulak, 8706 SHU. Tau tak Samyang Mala berapa? 2700 SHU je weh u ols~~ Tinggi sikit dari Samyang Carbo (2600 SHU) dan Samyang Cheese (2323 SHU). So celah mana 4X spicynya? Mungkin kat rasa 'numbing' and heat dia tu kot yang kasi pedas tu lain machiam. Entah, I pun belum try lagi. 😅
    .
    .
    .
    Sekian fakta hari ni, moga menjawab pertanyaan sistur @ayuni.intifite semalam. Anyone ada persoalan pasal Samyang Ramen? Kemon... I am an expert okay dengan bantuan Google. 😂
    .
    Anda tanya, saya Google, saya translate. .
    Credit for facts: https://www.theramenrater.com/2017/07/26/2508-samyang-foods-mala-buldak-bokkeummyun/ @theramenrater .
    .
    .
    .
    #samyangramen #ramenmurah #samyangmurah #samyanghotchicken #samyangcheese #samyangstew #samyangice #samyangnuklear #hargastudent #studentprice #loosepack #samyangmala #samyangfacts #samyangcarbonara #jojosamyang #samyangunimalaya #jojoonlinebiz #samyang #samyangchallenge #samyangnoodles #yangtahujetahu #instagood #instago #instagram #ontheroad #photooftheday #ramen #noodles #terapiinstagram
  • 70 9 10 hours ago